Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Kalmar

Vårt uppdrag kan sammanfattas på ett enkelt sätt. Vi är en resurs för de anhöriga och kan hjälpa till med en mängd olika tjänster. Vi erbjuder hjälp med transporter, samordning, trycksaker i olika former, bouppteckningar och annan juridik för att nämna några. Allt vi gör sker dock på de anhörigas uppdrag.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Kalmar.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Oavsett vilken livsåskådning du bekänner dig till kan vi hjälpa dig att arrangera en ceremoni som helt och hållet följer er familjs seder och traditioner. Oftast sker begravningar enligt Svenska kyrkans ordning, men vi kan ordna begravningar inom alla religioner, såväl som borgerliga ceremonier.

Familjejuridik

Det händer att det uppstår snåriga situationer efter att någon gått bort. Dagens familjekonstellationer kan göra det svårt att veta vem som ärver vad och vad som händer med den avlidnes tillgångar och egendomar. Hos oss får du hjälp av erfarna familjejurister.

Minnesstund

Det är en djupt rotad tradition att samlas till en minnesstund efter en begravningsceremoni. Det är ett tillfälle att tala med varandra under mindre ansträngda former och att äta en bit mat tillsammans. Här får man också tillfälle att tala med släktingar man kanske inte träffar så ofta. Vi hjälper er hjärna att ordna med minnesstunden, med eller utan catering.

Övriga tjänster

Vi hjälper också till med annat; val av kista/urna och gravsten, förvaltning av dödsboet, tömning av bostad, representant och /eller officiant vid ceremonin, blomsterarrangemang, dödsannonser, inbjudningar, tackkort, personligt avsked (visning) och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Kalmar.

Kalmar består av fem församlingar och här finns ett antal vackra kyrkor och kapell. Här nedan ser du ett urval av alla kyrkor, kapell och begravningsplatser i Kalmar.

Kyrkor i Kalmar

Kalmar Domkyrka, Slottskyrkan, S:t Johannes kyrka, S:ta Birgitta kyrka, Katolska kyrkan, Vasakyrkan, Kläckeberga kyrka, Heliga Korsets kyrka, Arby kyrka, Dörby kyrka och Hossmo kyrka.

Begravningskapell i Kalmar

Södra kapellet och Skogssalen.

Begravningsplatser i Kalmar

Södra kyrkogården, Norra kyrkogården, Skogskyrkogården, Naturkyrkogården, Mosaiska Begravningsplatsen, Muslimska begravningsplatsen och Gamla kyrkogården.

Author photo
Christopher
Skribent
Christopher är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.